Digitaalinen printtisuunnittelu

 Hei!

Viimeisimpiä näyttötöitäni oli Digitaalinen printtisuunnittelu, johon luotiin muutama kuosi. Kuoseille tehtiin myös kolme värivaihtoehtoa. Yhteen printeistä tein vain yhden vaihtoehdon, pääosin sen vuoksi, että tiedosto oli pienennettyänikin sitä niin suuri, että Illustrator kaatui aina kun yritin vaihtaa siihen värejä. Kaikki printit on tehty Adoben Illustratoria ja Photoshoppia apuna käyttäen. Illustratorissa olen käyttänyt printtien kasaamiseen Make Pattern-toimintoa kaikissa alla olevissa kuoseissa.

Ensimmäiseen luomaani printtiin halusin tuoda esiin jo aikaisempaa luonnosta, jota halusin viedä vielä vähän pitemmälle. Käytin t-paitaprinttinä käyttämääni "Raparperi-kissaa". Kuva on piirretty Illustratorissa piirtopöytää ja kosketuskynää apuna käyttäen. Printillä on kolme värivaihtoehtoa; violetti, punainen ja musta.

Moumou, violetti

Moumou, punainen

Moumou, musta

Toisessa printissä halusin käyttää yksinkertaista pisaramuotoa ja tuoda siihen jotain, mitä olen itse harvemmin aikaisemmin tehnyt. Pidän paljon 70-luvun printeistä ja värimaailmoista ja halusinkin sen näkyvän näissä kolmessa värivaihtoehdossa; vihreää ja ruskeansävyjä. Halusin pitää värimaailmat kuitenkin aika samanlaisina, jotta kokonaisuus olisi yhtenäinen. Pidän itse myös yksinkertaisuudesta ja symmetrisyydestä kuoseissa, ja halusin tuoda sen esiin tässä printissä.

Pisara, vihreä

Pisara, punaruskea

Pisara, keltaruskea

Viimeinen - muttei vähäisin - kuosi oli myöskin tehty tavalla, jota itse käytän harvemmin. Otin Pixabaysta kuvan päivänkakkarasta, jonka vein Illustratoriin. Pienensin kuvan kokoa, koska sen alkuperäinen koko oli yli megan suuruinen. Kuvan suuri koko hidastaa koneen suorituskykyä ja saattaa kaataa ohjelman. Leikkasin kuvasta taustan pois taikasauva-työkalun avulla ja putsasin sen ennen Illustratoriin viemistä.

Illustratoriin kuvan voi viedä joko raahaamalla sen hiirellä ja Alt-painiketta pohjassa pitämällä tai tallentamalla ja käyttämällä Illustratorin Place-toimintoa. Itse käytin ensimmäistä tapaa. Illustratorissa vektoroin kuvan käyttämällä Image Trace-toimintoa, jotta sain kuvasta siistin. Itse printin tein käyttämällä Make Pattern-toimintoa.

Päivänkakarat

Halusin printeissä näkyvän sekä sen mitä olen oppinut kahden vuoden opiskelujen aikana, että sen minkälaiset kuosit minua itseä kiehtoo ja inspiroi. Printtisuunnittelu on yksi omia vahvuusalueitani, pääosin siksi, että olen hyvä käyttämään tietokoneohjelmia ja pidän niiden käytöstä. Selaillessani omia aikaisempia printtejä etsiessäni inspiraatioita tämän näytön töihin, huomasin miten monella eri tavalla sitä onkaan tullut tehtyä printteihin liittyviä juttuja, sekä miten paljon vajaassa kahdessakin vuodessa oma käsiala on muuttunut. 

Olen hieman hätäinen välillä tehdessäni printtejä valmiiksi, ja toivoisin jatkossa käyttäväni aikaa enemmän kokonaisuuteen. Pienten yksityiskohtien väkertämisessä kulutan aikaa ainakin omasta mielestä hieman liikaa.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tufting (English version of Asiakastyö - Seinätekstiili)

2. näyttö - Tekstiili- ja muotialan kiertotaloustuotteen valmistaminen