Villaneuletakki

 Hei!

Syksyllä 2020 aloitin virkkaamaan villaneuletakkia, joka koostui neliön mallisista paloista. Inspiraationa neuleeseen käytin JW Andersonin neulosohjetta. Projektista venyikin yllättävän pitkä, sillä sain sen vasta nyt hiljattain valmiiksi. Lankasuositukseksi ohjeessa neuvottiin käytettäväksi Super Chunky lankaa. Itse käytin Novitan Hygge Woolia, joka harmillisesti lopulta osoittautui liian painavaksi langaksi.
Hauskinta neuleessa on se, että sen ei tarvitse olla niin täydellisyyttä hipova. Neuleen ilmeeseen kuuluu päättelemättä jääneet langanpätkät ja erivärisin jämälangoin yhdistetyt palat. Mukavaa oli myös se, että lankakerät pystyi käyttämään ihan kokonaan. Loppukerät kuluivat kätevästi palojen yhdistelyyn sekä hihojen viimeistelyyn.
Alkuperäisessä ohjeessa neule oli tosiaan kudottu, mutta koska en itse ole kovin hyvä kutomaan, päätin toteuttaa neuleen virkkaamalla. Viime kerrasta oli jo tovi, olen viimeksi virkannut varmaankin yläasteella (josta onkin jo melkein 10 vuotta...). Siitä huolimatta olen tyytyväinen omaan kädenjälkeeni. 
Lankaa neuleeseen kului n. 20 kerää, joka tuntuu nyt ihan hirmu suurelta määrältä. Itse palojen virkkaamiseen kului n. kuukauden päivät.
Ihan kesätakkia tästä ei tullut, onhan tämä hyvin paksu. Ehkä sitten kun keli vähän lauhtuu niin tätä voi käyttää ulkona ilman takkia.

Neuleeseen kului monta kuvanmukaista iltaa, välillä yön pikkutunneillekin saakka.

Etu- ja takakappaleet yhdistettyinä.

Etu- ja takakappaleet yhdistettyinä.

Valmis neule päälläni


Lähikuvaa kauluksesta

Lähikuvaa hihasta




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tufting (English version of Asiakastyö - Seinätekstiili)

2. näyttö - Tekstiili- ja muotialan kiertotaloustuotteen valmistaminen

Digitaalinen printtisuunnittelu