Kreetan tekstiilit



Hei!


Kävin syyskuussa Kreetalla viikon lomamatkalla. Matkan aikana tutustuin kreikkalaiseen tekstiiliin.

Kodintekstiilit

Kreikkalaisissa ja kreetalaisissa kodintekstiileissä käytetään materiaalina paljon pellavaa ja puuvillaa. Tuotteissa näkyy printteinä muunmuassa "pahan silmät", oliivit ja muut Välimeren kasvit sekä antiikin aikanen taide. Värit ovat usein näissä tekstiileissä sininen, valkoinen ja luonnonvalkoinen (pellava).


Pöytäliina (puuvilla/pellava, "pahan silmä")




Pöytäliina (pellava, oliivit)




Essu (pellava, oliivit)

Lastenvaatteet

Lastenvaatteissa, kuten aikuistenkin, materiaalina käytetään paljon pellavaa ja muita viileitä materiaaleja, joita on mukava käyttää helteellä. Niinsanotuissa turistituotteissa (paidat ym. joissa printattuna esim. kylän nimi ja jokin kuva) käytetään aika paljon puuvillaa.



Kreikkalaisesta langasta tehty lasten mekko

Lasten body (puuvilla)



"Merkki"vaatteet

Turistikohteissa on yleistä, että myydään paljon epäaitoja merkkituotteita, niinsanottua "kiinakamaa". Louis Vuitton, Chanel ja YSL olivat yleinen näky pienissä sekä suuremmissakin kaupoissa. Adidas, Nike ja Fila olivat myös isosti näkyvissä. Suurimmaksi osaksi edellä mainittujen merkkien tuotteita olivat hupparit, t-paidat, huivit sekä laukut ja reput. Hintahaarukka liikkui 10-60 euron tuntumassa, riippuen mistä tuotteesta oli kyse. 
Ensinäkemältä saattoi olettaa tuotteiden olevan aitoja, mutta kun niitä alkoi tarkastella lähemmin, saattoi huomata muunmuassa painovirheitä ja kankaiden olevan epämukavan tuntuisia. Tuotteet ovat varmasti käyttökelpoisia, mutta niiden käyttöaika ja kestävyys on aivan eri luokkaa, kun aidoissa merkkituotteissa. Turistikohteet tunteva tietää jo katsomattakin, että tuotteet ovat kopioita. 
Ostin itsekin testiin Fenty PUMA by Rihanna sandaalit. Huonon laadun huomasi heti ensimmäisellä käyttökerralla; sisäpohjassa lukeva FENTY by Rihanna alkoi kulua pois. En tiedä miltä aidot sandaalit tuntuvat, mutta kyseiset epäaidot sandaalit olivat todella puristavat ja epämukavat jalassa, vaikka muuten vastasivat oikeaa kokoani (38).





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tufting (English version of Asiakastyö - Seinätekstiili)

2. näyttö - Tekstiili- ja muotialan kiertotaloustuotteen valmistaminen

Digitaalinen printtisuunnittelu